16 жовтня – Міжнародний день хліба.
Відзначається за резолюцією Генеральної Асамблеї ООН з 1950 року у день заснування продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).
У 1979 р. під час проведення конференції ООН було оголошено клопотання Міжнародної асоціації пекарів і пекарів-кондитерів про оголошення 16 жовтня Всесвітнім днем хліба. Незважаючи на те, що ця дата була вже встановлена, ООН повторно вирішила затвердити її.
Здавна хліб вважався символом благополуччя та добробуту.
Згідно з історичними даними, перші хлібні вироби виникли близько 8 тис. років тому. Для позначення хліба на листі використовувалося коло з крапкою посередині, так само позначали золото і сонце.
У Греції пекарі почали з’являтися в V столітті до нашої ери. По всій Європі секрет хлібопечення поширився в IX-XI ст.
У сучасному світі хліб хоч і не прирівнюється до світила, але не втратив своєї цінності. Кожна людина в середньому з’їдає майже 7 тон хліба і близько 35 тис. булок за все своє життя.
Дієтологи вважають, що денна норма вживання хлібу – 150 грамів.
Немає коментарів:
Дописати коментар