Сторінка календаря.
20 жовтня – Міжнародний день кухаря і кулінара.
Відзначається з 2004 р. із ініціативи Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств. Сьогодні всесвітня асоціація кулінарних співтовариств налічує 8 млн членів – представників кухарської професії з 70 країн.
Кухар – це людина, яка професійно готує їжу для інших людей, як правило, в закладах громадського харчування. Професія кухаря – одна з найбільш потрібних у світі й одна з найдавніших. Існує легенда про жінку, чиє ім’я дало назву всій галузі – кулінарії. Стародавні греки шанували бога лікування Асклепія (він же – римський Ескулап). Його дочка Гігея вважалася берегинею здоров’я (від її імені, до речі, походить слово «гігієна»). А їхньою вірною помічницею в усіх справах була куховарка Куліна, яка стала протегувати куховарському мистецтву, що отримало назву «кулінарія». Один із головних заходів цього дня – конкурси майстерності серед кухарів.
Немає коментарів:
Дописати коментар